3.5 C
Мюнхен
Пятница, 19 апреля, 2024

Лазерний або офсетний друк?

Рекомендуем

Замовляючи в друкарні візитки, буклети, плакати, бланки або будь-яку іншу друковану продукцію, замовник може зіткнутися з питанням, який тип нанесення кольору на папір вибрати: лазерний або офсетний. Два принципи передачі кольору кардинально різні, у кожного є свої переваги та недоліки. Яка поліграфія краще підходить для вуличної реклами, а що буде виглядати привабливіше в офісі. На ці питання цілком можна отримати відповіді, порівнявши обидва типи друку за допомогою фахівців сайту boom.lviv.ua/poligrafiya.

Лазерний друк

В якості пігменту використовується спеціальний кольоровий тонер. Він подається на намагнічений барабан, та під тиском й нагріванням передається на паперову основу. Сучасні моделі професійних принтерів мають дуже високу якість передачі зображення. До основних особливостей можна віднести:

  1. Передача зображення як на звичайний папір, так і на великий формат.
  2. Найвища швидкість друку, без тривалої підготовки макета.
  3. Після друку пробного листа, можна без втрати значного часу виправити помилки в зображенні.
  4. Висока вартість при середніх та особливо великих тиражах.

Важливо: цифровий друк рентабельний при невеликих тиражах. Крім цього, готовий продукт можна отримати протягом декількох хвилин (годин), після подачі цифрового макета в друкарню.

Офсетний друк

Для нанесення зображення на папір використовуються спеціальні верстати. Фарба, наноситься на папір за допомогою проміжних валиків. Всього використовується 4 основних відтінки, з яких виходить кольорове зображення. Трудомісткий процес, що вимагає попередньої підготовки. Але, й він має свої особливості:

  • мінімальна вартість однієї копії при великих тиражах;
  • краща передача кольору на будь-який тип паперу;
  • готова продукція стійка до негативних природних факторів;
  • швидкість друку тиражу займає кілька днів;
  • вартість значно зростає, якщо на готовому макеті виявитися помилка.

Важливо: друкарня не несе відповідальність за помилки в макеті. Замовнику необхідно максимально уважно віддавати в друк вихідне зображення. Виправити всі можливі помилки, та спробувати його надрукувати в єдиному екземплярі на цифровому принтері.

Не пропусти

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

- Реклама -

Новости