6.2 C
Мюнхен
Четверг, 28 марта, 2024

Новий Київ старий Київ

Рекомендуем

Будучи столичним містом Київ, стає справжньою загадкою для архітекторів та урбаністів, так як усі проблеми притаманні звичайним населенним пунктам тут квадратизуються. Але найгостріше стало питання міського влаштування, коли розпочався тотальний перехід на західні стандарти. У цей проміжок часу європейське суспільство, а, зокрема, ЮНЕСКО вимагало створити новий генеральний план для Київа, що і було зроблено постійною комісією з питань містобудування та архітектури, яку очолював Микола Негрич.

За старими стандартами, прийнятими у 2002 році, Київ розвивався у індустріальному напрямку. Основний акцент робився на розвитку промисловості у той час, як у інших країнах усе більше сил набирала тенденція щодо винесення промислових потужностей за межі міста. Це не могло не відобразитися на зовнішньому вигляді столиці. По данным сайта negrych.kiev.ua, комісія виявила такі основні проблеми як:

1) Перенаселення.

2) Необхідність капітального ремонту для ~27% будівель.

3) Відсутність необхідної інфраструктури.

4) Нестача зелених насаджень, парків, тощо.

5) Перенасичення вулиць автівками.

Основний ресурс який буде необхідний для вирішення цих питань — гарне фінансування. Але є й ті проблеми, які може вирішити лише законодавство. За словами розробників нового ген плану, ситуація з надмірною кількістю автомобілей у місті може бути девальвована лише після введеня штрафів та евакуювання за парковку у забороненому місці. Також слід виділити, що нестачі легальних паркінгів у місті не спостерігається. Справа у тому, що не кожен киянин бажає за них платити. Таким чином, можна вказати наступні фактори, які будуть необхідні для вдалої реалізації нового генерального плану:

1) Чималі кошти

2) Підтримка влади та мерії міста

Важливу роль у прийнняті рішень стосовно того, як буде реконструйоване місто, відіграв досвід закордонних колег, але не всі рішення вдалося адаптувати під наші реалії. Ще й досі йдуть дискусії про необхідность підземних переходів. Поки що не визначилися з тим, розширювати вулиці, та тим самим наслідувати систему американських мегаполісів, чи навпаки — прямувати до європейського мінімалізму.

Багато вже було зроблено, ще більше потрібно зробити. Але, згідно генеральному плану, до 2030 року Київ стане сдатен конкурувати з найкрасивішими містами світу.

Не пропусти

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

- Реклама -

Новости