7.5 C
Мюнхен
Четверг, 25 апреля, 2024

Як забезпечити безпеку вантажоперевезень

Рекомендуем

Сфера вантажоперевезень пов’язана із певними ризиками. Ось основні:

  • псування вантажу — відколи та подряпини, намокання від опадів, пошкодження упаковки, вандалізм;
  • розкрадання – вантаж можуть вкрасти вночі, під час вимушеної зупинки;
  • ризик для життя та здоров’я водія.

Відповідальність за об’єкти перевезення визначається договором. Страхують вантажоперевезення рідко. Ця практика поки що не прижилася. Крім того, страховка збільшує собівартість товару, який перевозять.

Також існують ризики, пов’язані з договірними відносинами вантажоперевізника та замовника: невчасна оплата, затримка доставки та інші. Мають місце шахрайські схеми, пов’язані з участю фіктивної транспортної компанії, крадіжкою вантажу під приводом екстреної зміни маршруту та розвантаженням за новою адресою. Тому безпека вантажних перевезень – важливий етап сучасних логістичних рішень.

Захист вантажу – це цілий комплекс заходів для збереження товару. Замовник послуг зі свого боку повинен убезпечити себе та товар наступним чином:

  1. Працюватиме виключно з перевіреними транспортними компаніями.
  2. Уникати фірм-одноденок, використовувати послуги для перевірки контрагента.
  3. Ретельно вивчати умови договору, наперед визначити з перевізником рівень відповідальності.
  4. Страхування вантажу.

Професійні вантажоперевізники також вживають заходів для збереження товару, життя та здоров’я персоналу та власної репутації. Грузове таксі. Щоб вибрати досвідченого учасника ринку, слід звертати увагу на такі деталі роботи компанії:

  • великий автопарк — допоможе використовувати транспорт з оптимальними параметрами;
  • географія роботи – гарна компанія доставить товар у віддалену місцевість, приватний сектор, передмістя та інших непопулярних напрямах;
  • послуги під ключ – дозволять оптимізувати переїзд;
  • додаткові послуги – хороша компанія обов’язково надасть своїх вантажників, пакувальників, спеціалістів зі збирання меблів;
  • наявність технічних ресурсів – фірма простежить рух вантажу, подолає форс-мажорні обставини у дорозі;
  • позитивні відгуки – не лише на інтернет-майданчиках, а й у вигляді листів від корпоративних клієнтів;
  • цінова політика – мінімальні ціни змушують припустити, що економить на качестве; ціни, які безпідставно перевищують ринкові, також є сигналом для відмови від співпраці;
  • досвід роботи – фірма, яка планує довго бути затребуваною, дбає про свою репутацію, імідж і добре ім’я.

Важливий чинник – оперативність. Терміновий переїзд може підштовхнути до роботи з несумлінним виконавцем. Тому краще звернутися до підприємства, де термінові вантажоперевезення – це стандартний вид послуг.

Пунктуальність – критерій, який неможливо перевірити на етапі замовлення послуг. Спиратися можна на репутацію перевізника, відгуки про нього. Слід максимально докладно обумовити термін доставки вантажу та зафіксувати відповідальність за невиконання.

Вибір надійного вантажоперевізника – відповідальний захід. За правильного підходу воно заощадить час, гроші та інші ресурси.

Не пропусти

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

- Реклама -

Новости