11.8 C
Мюнхен
Четверг, 23 мая, 2024

Сфера застосування вантажопідйомних текстильних стропів

Рекомендуем

Сучасні синтетичні матеріали за своїми технічними та експлуатаційними властивостями можуть змагатися з багатьма металевими сплавами. Не дивно, що текстильні стропи знайшли своє застосування й у вантажопідйомних механізмах. Грамотно підібрані вони не тільки забезпечують безпеку переміщення вантажів. Але й мінімізують витрати на оновлення базового та додаткового такелажу. Дбайливіше впливають на вантаж та механізми крана.

Основні переваги строп із текстилю

Виробник випускає досить велику різноманітність канатів. Основні переваги, які мають текстильні стропи полягають у їхній нечутливості до значних перепадів температур та підвищеної вологості повітря. Це особливо важливо, якщо вантажопідйомний механізм знаходиться в безпосередній близькості до річкових або морських портів. Окрім цього, виробник LIFTEC гарантує й інші технічні особливості своєї продукції:

  1. Забезпечують необхідну амортизацію під час транспортування.
  2. Менш чутливі до динамічних навантажень під час експлуатації.
  3. Здатні витримувати значні та тривалі навантаження.
  4. Не будуть розчинятися та пошкоджуватися при контакті з нафтопродуктами.
  5. Набагато простіше працювати робочому персоналу, ніж зі сталевими аналогами.

У міру природного зношування переваги текстильних строп набувають нового забарвлення. Заміна витратного матеріалу позитивно впливає бюджет компанії, в порівнянні із залізними аналогами. Крім цього, для демонтажу та подальшого монтажу не потрібно використовувати складну техніку. Піддавати персонал додатковим навантаженням та ризикам фізичних травм.

Застосування на практиці

Текстильні вантажопідйомні стропи належать до універсальних матеріалів. Єдиним, умовним недоліком, який притаманний всім текстильним матеріалам, стропи не витримують контакт із кислотами та лугами. Їх не рекомендується використовувати на деяких хімічних та фармакологічних виробничих підприємствах. Основними сферами застосування варто виділити:

— стандартні вантажопідйомні механізми, крани;

— вантажні платформи, деякі види технічних ліфтів;

— як такелаж для перенесення контейнерів;

— навантаження та розвантаження масивних, нестандартних об’єктів;

— як страховка на виробництві та в побуті.

Ліфтех груп проводив численні випробування продукції і не виявив жодного відхилення заявлених виробником технічних та експлуатаційних характеристик. Через те, що стропи складаються з безлічі дрібних волокон, руйнування окремих не призводить до псування стропи в цілому.

Не пропусти

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

- Реклама -

Новости