3.9 C
Мюнхен
Пятница, 29 марта, 2024

Вишита сорочка для хлопчика – символ єдності за своїм народом

Рекомендуем

З давніх давен вишиванка була справжнім оберегом для нашого народу. Матері від народження вдягали своїх дітей в сорочки, вишиті спеціальною символікою. Кожен колір, кожна квіточка і лінія мали своє сакральне значення. Для хлопчиків і для дівчат була окрема символіка. Наші предки вважали, шо вишиті візерунки допоможуть їхнім дітям отримати надбану століттями мудрість народу, примножать їх силу та міць, убережуть від нечистих сил. Вишита сорочка для хлопчика мала допомогти йому вирости справжнім чоловіком, мужнім та сильним.

Як правильно вибрати вишиванку?

Наші прабабусі виготовляли вишиванки власноруч, починаючи с вирощування льону, з якого згодом ткалася тканина. Процес цей був доволі затяжнім та кропітким. Ось чому кожна сорочечка була зроблена справді з любов’ю та мала власну енергетику. Проте серед недоліків, хоча і незначних, можна назвати те, що кольори в таких сорочках були одноманітними та не зовсім барвистими.

З появою сучасних матеріалів стало можливим виготовляти барвисті візерунки на сорочках, які здатні зачарувати своїм різноманіттям барв.

Проте не варто забувати, що при виборі сорочки слід звернути на натуральність тканини, з якої вона пошита, так як велика кількість компаній зараз не гербує пошиттям сорочок із синтетичних матеріалів. На щастя, є і такі компанії, які виготовляють якісні речі із натуральних матеріалів.

Доцільним буде звернути увагу на те, що орнамент на сорочках для хлопчиків і дівчат відрізняється. І хоча знання з роками підзабулись, існують універсальні вишиванки – обереги, орнамент яких вишитий хрестиком. Такі сорочки стануть справжнім оберегом для дитини.

Вишиванка – як родзинка сучасного гардеробу

В останні роки популярність вишитих сорочок набуває неабияких обертів. Тішить, що молоді дівчата та хлопці не гербують вишиванками, а напроти, пишаються тим, що можуть її вдягнути. Вишиванку зараз прийнято вдягати в багатьох навчальних закладах. Та і, погодьтеся, гарна вишиванка в змозі потішити погляд не тільки самого її власника, але і його оточення.

Не пропусти

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

- Реклама -

Новости