3.5 C
Мюнхен
Пятница, 19 апреля, 2024

Як провести аудит облікового запису Google Ads у 2022

Рекомендуем

Аудит Google Ads (також відомий як SEM Audit або PPC Audit) — це ретельна перевірка вашого облікового запису PPC із зазначенням проблемних ділянок, які негативно впливають на ефективність контекстної реклами.

Технічний аудит рекламного акаунту Гугл

Які показники перевіряються в першу чергу і чи відповідають налаштування кампаній вимогам пошуковиї систем. Під час проведення аудиту Google реклами першочергово придыляємо увагу налаштуванню рекламних кампаній, ключовим словам та рошринням оголошень.

Налаштування облікового запису та кампанії

Відстеження конверсій увімкнено. Перш за все, переконайтеся, що відстеження конверсій увімкнено у вашому обліковому записі.

Медійні та пошукові кампанії розділені. Переконайтеся, що жодна з ваших кампаній не запущена як у Пошуковій, так в Медійній мережах.

Відстеження конверсій увімкнено. Перш ніж усе інше, переконайтеся, що відстеження конверсій увімкнено у вашому обліковому записі PPC

Налаштування ротації оголошень не заважають тестуванню A/B. Переконайтеся, що у ваших кампаніях із встановленням ставок CPC вручну не використовуються налаштування «Необмежено чергування».

Трафік мобільних додатків виключено. Ваш бюджет може нераціонально використовуватись, через випадкові кліки, які користувачі роблять ненавмисно, намагаючись взаємодіяти з програмою.

Розширення оголошень

У кожній кампанії використовується принаймні 3 типи розширень для оголошень. На цьому етапі, ймовірно, немає потреби ще раз наголошувати на важливості розширень оголошення та їх впливу на рейтинг.

Використовується мінімальна необхідна кількість розширень оголошень.

Ключові слова

Немає конфліктуючих мінус-слів. Ви можете втратити цінні покази, якщо ваші мінус-слова блокують деякі з доданих ключових слів.

Типи відповідності ключових слів правильно відформатовані. Якщо ви використовуєте символи типу відповідності неправильно (наприклад, забудете додати символ закриття « або ]), ваші команди не фільтрують вхідний трафік так, як ви цього очікували.

Трафік не розбавляється повторюваними ключовими словами.

Усі ключові слова придатні для запуску. Перегляньте, чи були відхилені ключові слова.

На групу оголошень використовується не так багато ключових слів. Якщо у ваших групах оголошень забагато ключових слів на групу оголошень (наприклад, понад 50), це може спричинити проблеми з релевантністю.

Усі групи оголошень мають активні ключові слова. Якщо ви працюєте з обліковим записом належним чином і постійно призупиняєте/додаєте/переміщуєте ключові слова, у певний момент деякі групи оголошень можуть не мати активних ключових слів, а отже, не будуть брати участі в аукціоні.

Кожен пошуковий термін відповідає лише одній групі оголошень. Якщо пошуковий термін ініціює ключові слова з різних груп оголошень, ви не можете контролювати, яке оголошення відображатиметься в кожному конкретному випадку.

Maksym Tokariev, digital marketing & content expert at Digital Zavod

Не пропусти

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

- Реклама -

Новости