15.5 C
Мюнхен
Понедельник, 1 июля, 2024

Що являє собою документ про несудимість та термін його дії

Рекомендуем

Довідка про несудимість є одним з офіційних документів, який підтверджує відсутність судимості конкретної людини та непричетність її до кримінальних злочинів, до відповідальності за них. Документ надається для внутрішньої потреби державних органів та для іноземних країн. Дійсна така довідка протягом 30-90 днів з дня видачі. Зазвичай іноземні держави підтверджують строк дії 90 днів. А для внутрішнього користування термін дії обумовлюється порядком, встановленим конкретною установою, потребуючою цей документ. Довідки про несудимість видаються в МВС України.

Варіанти отримання

Кожний обласний центр країни має відділ з інформаційних технологій (надалі ІТ), належний до МВС. В столиці документ можливо замовити в Департаменті ІТ МВС. Залежно від терміну дії документа встановлюються різні суми сплати за видачу. Разом з заповненим бланком заяви надаються:

  1. оригінал та копія паспорта,
  2. платіжна квитанція,
  3. для іноземців — офіційний варіант перекладу на українську мову паспорта громадянина іншої країни.

Одразу ж після подання заяви стає доступною інформація про термін дії документа.

Заповнення бланку на видачу довідки

Форма заяви офіційно затверджена (ІП-1). Наводяться такі дані:

  • громадянство,
  • поточні прізвище, ім’я, по батькові та зміни, якщо такі відбувалися з цими даними (необхідне документальне підтвердження факту),
  • мета отримання довідки,
  • дані про час та місце народження,
  • місце фактичного проживання,
  • контактна інформація.

Якщо людина раніше була засуджена, то потрібно докласти до переліку довідку про звільнення або документ, підтверджуючий поточну відсутність судимості.

Професійна поміч з отримання довідки

Прийняття рішення про самостійне отримання документа може призвести до труднощів. На процес піде багато часу. Оформлення провадиться декількома фахівцями. Прийдеться займати одночасно декілька черг, пересуватися між ними. Через хвилювання можливі конфліктні ситуації від некоректної поведінки оточуючих.

Найкращий спосіб отримати довідку — звернутися до спеціалістів. В цьому випадку увесь процес вкладається в декілька нескладних кроків:

  1. Клієнтом надаються всі потрібні для оформлення документи, копії.
  2. Фахівці провадять потрібні операції, візити.
  3. Замовник вчасно одержує документ.

Не пропусти

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь

- Реклама -

Новости